Ангел Ангелов: Отличен 6 плюс за нашите момичета

Главният треньор на националния ни отбор по бокс за жени Ангел Ангелов постави отлична оценка за изминаващата 2022 година. Олимпийският сребърен медалист от Мюнхен 1972-а е изключително доволен от представянето на нашите момичета. В категория до 48 килограма Севда Асенова спечели злато от Европейското първенство в Будва, като достигна и до бронза на Световното в Истанбул. Вицешампионки в Черна гора станаха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг), а Станимира Петрова (54 кг) спечели бронзово отличие, като тя зае пето място на турнира в Турция.

„Изключително доволен съм от представянето на нашите момичета. За мен те изпращат една от най-успешните години изобщо в историята на женския ни бокс. Говоря като цялостно представяне, тъй като се вижда, че вече имаме изграден отбор и не разчитаме само на едно или две имена. Разбира се, Севда Асенова заслужава допълнителна похвала. На 37 години, с контузията на коляното, която има, това момиче бе невероятна. Светлана, Станимира, а вече и Вени Поптолева, както и Злати Чуканова, всяка от тях е претендент за медал и за титла. Това се потвърди през цялата година, за която те получават отличен 6 плюс от мен“, коментира Ангел Ангелов.

Специалистът е обнадежден, че националките ни ще продължат възходящото си представяне и през следващата година. „Момичетата ще почиват още малко, след което започваме подготовка за догодина. Много е важна 2023-а, тъй като е предолимпийска и ще се преследват първите квоти за Париж. Оптимист съм, че ще се справим и ще вземем поне две визи още следващата година. Имаме много добър колектив, всеки работи именно за тази цел“, констатира още Ангел Ангелов.