Борислав Бояджиев: Ергюнал тепърва ще ни носи много радост

Старши треньорът на националния ни отбор за младежи и наставник на Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов анализира представянето на двамата ни боксьори в Ереван.

„Ергюнал постигна най-добрия резултат в кариерата си. Положи много усилия в подготовката. Той имаше много сериозен проблем преди „Странджа“, с абсцес и пропусна турнира, влезе в „Пирогов“, за да направи операция. Но се върна бързо, стана трети на Европейското за мъже до 22 години и върви във възходяща линия. Може би искам малко повече самочувствие и увереност, защото бе на косъм от златото. Смятам, че липсата на опит не му позволи да „излъже“ съдиите, че заслужава повече победата от грузинеца в третия рунд. Надявам се, че гладът за победи сега ще му се засили. Има сериозно израстване, подобрил е както атаката, така и защитата. Грузинецът обаче е много опитен, първи в схемата, игра на Олимпийските игри, бронзов медалист от Световното първенство. Може заради това и Ергюнал да бе по-притеснен. Искам само да повярва още малко в себе си, защото съм убеден, че тепърва ще ни носи много радост това момче“, каза Борислав Бояджиев по повод представянето на Себахтин.

Той коментира и ранното отпадане на Радослав Росенов. Носителят на Купа „Странджа“ и Европейски шампион при 22-годишните загуби при дебюта си в Ереван. „Честно казано, още не мога да си обясня тази загуба. Словакът наистина е много „крив“ боксьор, но на мен ми се стори че Радо печели мача в третия рунд, когато той се решаваше. Няма как да знаем какви са били указанията към съдиите, относно това какво се толерира, за да наблегнем тактически в тази посока. Много съжалявам за тази загуба, но Радо все пак е само на 18 години. Идва на неподходящо място загубата, но може и да е навреме. Това е етап от развитието. Всички свикнахме с неговите победи и една загуба идва, за да покаже, че нещо все пак липсва. Той трябва да надгражда и да развива уменията си, за да стигне до такова ниво, че да побеждава съперници с най-различен стил“, каза Бояджиев.