България с най-доброто при жените на „Феликс Щам“

Водещите ни имена от женския национален отбор ще вземат участие тази седмица в 37-ото издание на международния турнир по бокс „Феликс Щам“. Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков, те ще влязат в битка за разпределение на медалите с общо 84 представителки на 20 държави.

В категория до 50 килограма Златислава Чуканова и Венелина Поптолева бяха разпределени в двете половини на схемата, като могат да се срещнат на финала. Чуканова започва участие с представителката на Азербайджан Анахаим Исмаилова, а Поптолева ще боксира с Васила Лъкадири (Франция). При 54-килограмовите носителката на Купа „Странджа“ Станимира Петрова ще срещне местната звезда Сандра Драбик, която победи на финала в София. Бронзовата медалистка от световното първенство Светлана Станева (57 кг) ще се изправи срещу Дея Болнача от Хърватска, а в категория до 60 килограма Аслъхан Мехмедова ще играе в първия кръг срещу Тина Рахими от Австралия.

От водещите ни състезателки турнира ще пропусне Севда Асенова (48 кг), която се възстановява от травма. Мачовете при жените започват утре.