„Лъвове“ и „Вълци“ сътвориха спектакъл в Свиленград

Отборът на „Лъвове“ спечели галавечерта на Националната боксова лига efbet, която се състоя в Свиленград. Тимът, изграден основно от представители на националния ни отбор, срази „Вълци“ със 7:1 победи. Двата състава се постараха да сътворят истински боксов спектакъл за зрителите, които бяха изпълнили трибуните в залата, както и за тези пред телевизионните екрани, наблюдавали по b1b.box.

В първата среща от програмата Рами Киуан откри сметката на „Лъвове“ с категоричен успех с 3:0 над молдовеца Андрей Време. Сблъсъкът, в категория до 75 килограма, премина под диктовката на родния национал, който бе убедителен и напълно заслужено взе победата.

Следващата среща доведе и до равенство в общия резултат. Украинецът Никита Горбатенко донесе първия успех за „Вълци“, след като се справи с 3:0 гласа с Марио Вергиев. Боксьорът, който живее и тренира във Варна, се представи много убедително и ликува в категория до 92 килограма.

Минути по-късно Уилиам Чолов върна аванса на „Лъвове“. Във втората среща до 75 килограма многократният ни европейски шампион при подрастващите преодоля молдовеца Владислав Николау с 3:0. Националът ни получи аркада в средата на битката, но въпреки това не трепна и взе крайната победа.

След него на ринга се качиха Хавиер Ибаниес и Даниел Окоман от Молдова. Олимпийският и световен шампион за младежи записа трета победа за „Лъвове“. Националът ни се поздрави с успех с 3:0 при 57-килограмовите, но срещна сериозни затруднения, най-вече в първия рунд. В него молдовецът даде всичко от себе си, след което Хавиер успя да охлади устрема му и във втората и третата част доминираше по пътя към победата.

В същата категория успех за „Лъвове“ записа и Даниел Асенов. Тайсъна от Кукорево вдигна публиката на крака с изявите си в мача с Християн Баев. Многократният европейски шампион за мъже и младежи ликува с 3:0 срещу представителя на „Вълци“. Двубоят бе белязан и от тежкия удар с глава, който Даниел инкасира, но това не охлади устрема му към победата.

Кристиян Николов донесе петия успех за „Лъвове“. В категория до 80 килограма той бързо намери правилната дистанция и с много точни и прецизни удари се поздрави с победа с 3:0 гласа над Андрей Чириаков от Молдова.

С голям интерес се очакваше и мачът на Радослав Росенов с друг молдовец – Виктор Вакула. Големият талант на България, носител на 5 титли от европейски първенства при подрастващите, сътвори шоу за публиката. В типичния си стил, с движение по ринга и провокации към съперника си, Росенов ликува с 3:0 гласа в категория до 63.5 килограма и донесе шеста победа за „Лъвове“.

Програмата завърши с още един успех на българските представители. Той дойде от ръкавиците на Йордан Морехон при най-тежките, +92 килограма. Олимпийският шампион за младежи, който боксира за националния ни отбор, се справи по убедителен начин след 3:0 с Шпейтим Шабани от Косово. Успех, който донесе и крайното 7:1 за „Лъвове“ срещу „Вълци“.

Националната боксова лига efbet бе организирана от БФ Бокс, заедно с Община Свиленград, както и БК „Армата“. Генерален спонсор на галата бе efbet, а партньори – Мерит Grand Mosta и МБАЛ Свиленград ЕООД.