Националите ни с поражения в здрави битки в Кувейт

Ергюнал Себахтин и Уилиам Чолов допуснаха поражения и се разминаха с медалите от силния турнир в Кувейт. Двамата отстъпиха в много драматични и оспорвани битки на представители на Иран на четвъртфиналната фаза.

В категория до 51 килограма Себахтин загуби от Мустафа Риги. Европейският сребърен медалист при 48-килограмовите проведе тежка среща, като имаше видим превес в последния рунд, но съдиите прецениха да дадат победата на иранеца.

По сходен начин се разви и срещата на Уилиам Чолов при 80-килограмовите. Националът ни, който е многократен европейски шампион за юноши и младежи, отстъпи на Мирахмади Бабахеидари. Чолов имаше предимство през по-голямата част от двубоя, но в крайна сметка му бе присъдена загуба с 2:3 гласа.

„Като цяло съм доволен от представянето и на двамата. Спокойно можеха да продължат и към полуфиналите. Направиха много силни мачове и останалите колеги и специалисти тук ги поздравиха за нивото, което показаха. Имаме още работа, турнирът е етап от развитието им. Трябва да продължим да работим, за да не оставяме възможност на съдиите да определят изхода на срещите“, каза от Кувейт треньорът Борислав Бояджиев.