Нов голям успех за българския бокс, с още два златни медала

Българският национален отбор по бокс продължава с възходящото си представяне на международната сцена. След като родните представители грабнаха 4 златни медала от турнира от Световния тур в Марибор, сега и двамата ни боксьори ликуваха с титли в десетото издание на Мемориал Лешек Дрогош в Киелце, Полша.

Красимир Джуров и Рами Киуан бяха безапелационни в своите категории и ликуваха напълно заслужено с първото място. Водени от Жоел Арате, националите ни доминираха на ринга и днес се поздравиха със златните медали.

В първия финал, в категория до 60 килограма, Джуров победи с 4:1 съдийски гласа Дейви-Оливър Джойс от Ирландия. Българинът демонстрира по-добра игра от съперника си, като показа разнообразие и с добро движение по ринга го затрудни максимално. Националът ни не допусна тежки попадения и убеди съдиите, че заслужава победата.

Малко по-късно злато извоюва и другият ни участник в турнира – Рами Киуан. В категория до 75 килограма той бе безапелационен срещу представителя на домакините Бартош Голебиевски. Българинът не остави съмнения в разликата в класите и триумфира с категоричното 5:0 гласа.