Отличен 5,70 за младежите на Белмекен

Отлична оценка от 5,70 постави треньорът на младежкия национален отбор по бокс Борислав Бояджиев за подготовката на възпитаниците му на Белмекен. Тимът ни е там от седмица, като специалистът е изключително доволен от старанието, което влагат боксьорите в тренировките.

„Поставям оценка от 5,70, Не е пълно 6, защото искам тези 30 стотни да са мотивация за още по-големи усилия“, обясни Бояджиев.

Той разкри, че до момента националите са изминали около 120 километра само в кросове.

„Сутрин тичаме по 10 километра, като от утре ще ги намалим на 8. Не искам да ги претоварвам, като гледам сърдечният ритъм да не надвишава 160-170 удара. След това работим за сила, а вечер за техника. Няма да познаят момчетата, когато лагерът приключи. Отдавна не съм тренирал толкова добър колектив. Треньорският екип също е изключителен“, не скри задоволството си Бояджиев.

Той говори и за лагера в Украйна.

„Този лагер бе полезен, за да се видят момчетата на какво ниво са. Играха със силни боксьори, което ги мотивира да се вложат в подготовката си“, каза специалистът.

Лагерът на Белмекен приключва на 22 септември, като на същия ден младежите се отправят към Петрич за Държавното първенство. Иначе на високопланинската спортна база треньорите Борислав Бояджиев, Младен Сталев и Пейчо Багдатов подготвят Шакир Стоянов (кат.до 49 кг), Ясен Радев (52), 56-килограмовите Радослав Росенов, Николай Маринов и Красимир Джуров, Румен Руменов (63), Емирджан Мехмед (69), Уилям Чолов (75), Георги Петков (81) и Златин Илчев (+91).