Отлично начало на българките на „Феликс Щам“

Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова започнаха по отличен начин участието си в 37-ото издание на международния турнир „Феликс Щам“ в Полша. Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков националките ни постигнаха убедителни победи и се класираха за следващия етап.

В категория до 57 килограма бронзовата медалистка от световното първенство в Ню Делхи Светлана Каменова не остави шанс на хърватката Дея Болнача. Българката установи пълен контрол на ринга и бе категорична в представянето си по пътя към победата. В сряда Светлана ще се изправи на четвъртфинал срещу Махзати Агамалиева (Азербайджан).

На полуфинал и с минимум бронзов медал вече е Аслъхан Мехмедова. В категория до 60 килограма тя се справи с австралийката Тина Рахими. Националката ни успя да наложи волята си в здрав мач и в четвъртък ще боксира с Алесия Месиано за място на финал. Италианката е бронзова медалистка от Световното първенство в Истанбул миналата година.

В сряда ни очакват още три мача с българско участие. В категория до 50 килограма Златислава Чуканова ще срещне Анахаим Исмаилова (Азербайджан), а Венелина Поптолева ще боксира с Васила Лъкадири (Франция). Носителката на Купа „Странджа“ Станимира Петрова (54 кг) пък ще се изправи срещу местната звезда Сандра Драбик, която победи на финала в София през февруари.