Още два финала за българите на „Мемориал Емил Жечев“, добавихме и 4 бронза

Още двама български боксьори се класираха на финалите в категориите си в третия ден на на турнира „Мемориал Емил Жечев“, който се провежда в Ботевград, а други четирима си тръгнаха с бронзови медали, като с тях отличията с този цвят станаха общо седем.

Шакир Стоянов (46 кг) взе бронз при юношите, след като загуби на полуфинала от Нуркай Жилкибай (Казахстан) с 1-4 съдийски гласа. Трети в същата категория стана и Павел Димитров, който на полуфинала падна от Бекзат Алдамжаров (Казахстан) с 0-5. На тази фаза отпадна и 54-килограмовият Найден Рачов, който бе победен от индиеца Яйфапа Мейтей с 1-4. Боксьорът ни взе бронзов медал. Със същото отличие напуска турнира и най-тежкият ни представител Владислав Попов, който на полуфинала в категория над 80 килограма падна от Диар Роман (Казахстан) с 0-5.

На финал пък се класира Румен Реуменов (63 кг). Той надделя с 3-2 над Адилжан Жандарбек (Казахстан) и за златото ще играе с индиеца Мойрангтем Мейтей. На финал е и Коста Симеонов. Той се наложи с 4-1 над Мади Амиров (Казахстан) в категория до 75 кг и за златото ще играе с руснака Егор Плоцин.

При младежите европейският вицешампион от Анапа 2018 Ясен Радев (52 кг) стартира ударно и победи Аурел Мустафа (Румъния) с 5-0. Това го прати на полуфинал, където днес ще боксира срещу Ибрахим Боукедим (Франция). Николай Зафиров (75 кг) пък победи с 5-0 Юрий Майдаков (Украйна) и на полуфиналите днес следобед излиза срещу Сергей Акропян (Русия). В категория до 91 килограма обаче Георги Лефтеров падна от Стефан Летецку (Румъния) с 0-5.

В категория до 56 килограма Георги Величков загуби от Максим Власюк (Украйна) с 0-5, но Николай Маринов се класира на полуфинал след победа над Юрий Томиу (Украйна) с 3-2 и тази вечер излиза срещу Даниеле Салерно (Италия). Божидар Джъров (60 кг) отпадна на четвъртфиналите, след като загуби с 0-5 от Ернесто Маркадо (САЩ).

Европейският шампион от Анапа Емирджан Мехмед (69 кг) тръгна мощно и отупа Марко Матео (Италия) с 5-0. Това прати ръкавицата ни на полуфинал, където тази вечер ще се бие с Тейлър Бивън от Уелс. Денят завърши със загуба на Йоан Асенов, който бе победен от холандеца Градус Крау с 0-5.

Днес на ринга в следобедната сесия излиза Васил Стефанов (81 кг) срещу Васили Каверин (Русия). Вечерта Ергюнал Себри (49 кг) се бие с Данила Скворцов (Русия).

Надпреварата се провежда в зала „Георги Христов“ и е със свободен вход.

Така след третия ден България може да се похвали с общо петима финалисти и 7 бронзови медалисти. Освен Румен Руменов и Коста Симеонов за златото бе се бият Уилям Чолов (70 кг), Красимир Джуров (52 кг) и Радослав Росенов (50 кг). Бронзовите ми медалисти до момента пък са Шакир Стоянов (46 кг), Павел Димитров (46 кг), Найден Рачов (54 кг), Кристиян Атанасов (60 кг), Данчо Ганушев (60 кг), Георги Стоев (80 кг), Велислав Патов (+80 кг).