Севда Асенова и Борислав Георгиев са №1 за месец октомври

Европейската шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство тази година Севда Асенова бе избрана за спортист №1 на месец октомври. Тя спечели анкетата на Пресклуб „България“ сред спортните журналисти в страната. Признанието идва след златото, което Севда грабна на Европейското първенство в Будва, Черна гора. Тя ликува в категория до 48 килограма.

Спортните журналисти отредиха първо място на Борислав Георгиев и в анкетата за най-добър треньор през октомври. Специалистът е част от щаба на женския ни национален отбор, под чието ръководство България зае трето място в отборното класиране на Европейското първенство.

„Благодаря за това признание. Много се радвам, защото за мен тази година е най-силната в цялата ми кариера. Постигнах страхотни успехи, но няма да спирам, а ще продължа да преследвам нови и през следващата година. Не искам да се хвърлям предварително с изказвания, гледам едно по едно. Първо е „Странджа“, след това ще видим дали ще вдигам категорията или не. Благодаря на ръководството на федерацията, начело с президента Красимир Инински, както и на моите треньори Борислав Георгиев и Съби Събев. Без тях нямаше нищо от това да е възможно“, каза Севда Асенова.

„Тя е феномен. Севда вече 6 години играе със скъсани кръстни връзки на коляното. Не познавам друга такава боксьорка, която да се представя на толкова високо ниво, с такива проблеми. Тя е пример за всяка една в залата, защото е всеотдайна и винаги е максималист, иска дори повече, отколкото ние от нея“, каза от своя страна Борислав Георгиев.