Станимира Петрова започва участието си на „Балкан“ днес

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова започва днес участието си на Международния турнир за жени и девойки „Балкан“ в Ботевград. В четвъртфиналите в категория до 57 килограма тя има за съперничка боксьорката от Сомалия Рамиа Али. Мачът е 12-и от програмата на следобедната сесия, която стартира в 14,00 ч. Битките са в зала „Георги Христов“, а входът е свободен.

Освен златната медалистка от Европейските игри в Минск, на ринга ще се качат още 5 българки. Мелек Закифова (48) открива програмата с мача си при девойките срещу финландката Пихла Киаво. В същата категория Жулияна Петрова боксира с Диана Пасат (Румъния). Николета Чикерова (64) пък се изправя срещу Ребека Люнгоф (Швеция).

При жените младата надежда в категория до 51 килограма Мартина Маринова играе с Елена Савалева от Русия. Програмата закрива 69-килограмовата Добромира Георгиева, която има мач с Вивен Будай (Унгария).

В първия състезателен ден от турнира Еми-Мари Тодорова започна с убедителна победа с 5-0 над туркинята Айше Гагрир, за да се класира за полуфиналите в категорията си и да си осигури медал. Там тя ще се изправи срещу Юлия Чумгалакова, като мачът е утре.


На снимката: Президентът на БФБокс Красимир Инински се поздравява с техническия делегат на турнира „Балкан“ Драголюб Радович.