Стойка Кръстева спечели анкетата на „Тема Спорт“

Боксьорката изпреварва с точка Ивет Горанова, ансамбълът и Християн Стоянов са безспорни №1


Стойка Кръстева е Спортист на годината в анкетата на „Тема Спорт“. Това показва вътрешният вот на журналистите от нашата медия, които участваха в гласуването за десетте най-добри родни атлети на 2021-ва.

Припомняме, че боксьорката зае второ място в традиционната анкета за Спортист на годината между всички български журналисти. Тя бе изпреварена с 24 точки от другата олимпийска шампионка на страната ни в Токио – Ивет Горанова (1265 срещу 1241). Вотът бе най-оспорваният в съвременната история на допитването, което бе и логично на фона на златните медали, които двете спечелиха в японската столица.

Според вътрешното ни гласуване ситуацията между Кръстева и Горанова отново е „на кантар“. Те са разделени само от точка, като Стойка печели анкетата с 56 срещу 55 пункта за каратистката. На трето място пък е световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар, който се качва на почетната стълбичка с 42 точки. В Топ 10 влизат още Антоанета Костадинова, Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, Евелина Николова, Ангел Русев, Йосиф Миладинов и Александър Везенков. В това отношение класацията на „Тема Спорт“ се различава значително от официалната за Спортист на годината, където попаднаха още Боряна Калейн и Христо Христов.

За сметка на това нашата водеща спортна медия не се отличава по отношение победителите за Отбор на годината, както и за спортист с увреждания. Там №1 безспорно са златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, както и лекоатлетът Християн Стоянов. Гласове са получили и националният ни отбор по баскетбол за мъже, както и другият медалист от Токио при параолимпийците – Ружди Ружди.

ТОП 10 СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА „ТЕМА СПОРТ“

Стойка Кръстева 56

Ивет Горанова 55

Карлос Насар 42

Антоанета Костадинова 39

Тайбе Юсеин 33

Биляна Дудова 28

Евелина Николова 28

Ангел Русев 18

Йосиф Миладинов 14

Александър Везенков 11