ЦСКА ликува с титлата при мъжете

БК ЦСКА спечели титлата от ДЛОП при мъжете. Боксьорите на „армейците“ ликуваха с трофея след края на втория кръг от първенството, който се проведе в Ботевград. Столичани спечелиха по два златни, сребърни и бронзови медали в рамките на последните два дни. На второ място се наредиха състезателите на БВС, докато третата позиция бе спечелена от Левски.

Участие в Ботевград взеха водещите имена от националния ни отбор. С интерес се очакваше двубоя между Хавиер Ибаниес и Даниел Асенов в категория до 57 килограма. Той бе спечелен от Ибаниес с 3:0 съдийски гласа (29:28, 30:27, 30:27).

Припомняме, че следващата седмица ще се проведе Националната боксова лига efbet. На 9 декември Свиленград ще бъде домакин на събитието, участие в което ще вземат 8 представители на националния ни отбор. Сред тях са Даниел Асенов и Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг), Рами Киуан и Уилиам Чолов (75 кг), Кристиян Николов (80 кг), Микита Горбатенко (92 кг) и Йордан Ернандес (+92 кг). Те сформират отбор „Лъвове“ и ще се изправят срещу представители на Молдова, Гърция, Косово и Румъния, които са в селекцията на „Вълци“.

Началото на събитието е от 20:00 часа, като преди официалните двубои ще има и няколко срещи на местни талантливи боксьори. Националната боксова лига efbet се организира от БФ Бокс, заедно с Община Свиленград, както и БК „Армата“. Генерален спонсор на галата е efbet, а партньори са Мерит Grand Mosta и МБАЛ Свиленград ЕООД.

Информация за пропуски и ВИП маси може да получите от домакините от БК “Армата”.