Чолов и Росенов в Топ 10 за Най-добър млад спортист на 2021-а

Уилиам Чолов зае седма позиция, а Радослав Росенов се нареди десети в традиционната анкета за Най-добър млад спортист на 2021 година. Церемонията се проведе днес в ЧУ „Свети Георги“ в София. На нея бяха обявени Топ 10 на най-успешните ни спортисти под 21 години през изминалата година, както и Най-добрия треньор за изминалия период.

Чолов и Росенов спечелиха европейски титли, както и бронзови медали от Световните първенства за младежи. Те стигнаха до отличията в категории до 75 и 60 килограма, като изпратиха една от най-успешните години в кариерите си. Тя бе и последна за тях при подрастващите, като от тази година двамата влизат в националния отбор за мъже.

За Най-добър млад спортист в анкетата на Viasport.bg бе посочен плувецът Йосиф Миладинов, който зае осмо място на Олимпийските игри в Токио. Топ 3 допълват щангистът Карлос Насар, както и тенисистът Пьотр Нестеров.

Припомняме, че анкетата сред спортните журналисти два пъти е била печелена от боксьори. №1 са ставали Благой Найденов (2014) и Даниел Асенов (2015).

Снимка: Sportal.bg