Боксов клуб Локомотив СФ връчи годишните награди на най-успешните състезатели през 2017 година

На награждаването присъстваха президентът на БФБокс Красимир Инински, трикратната световна шампионка по професионален бокс Дейзи Ланг, кметът на район Надежда Димитър Димов, президентът на СК Локомотив (София) Даме Стойков, президентът на БК Локомотив (София) Борислав Георгиев и много други.

За последните пет години състезателите на клуба са спечелили 12 медала от европейски първенства, от които 5 златни, както и едно бронзово отличие от световен шампионат. Общо отличията за клуб а за 56 златни, 39 сребърни и 28 бронзови от европейски и държавно първенства, както и турнири по бокс за всички възрасти.

В Локомотив (София) тренират бокс над 60 деца, 38 от тях са картотекирани състезатели в БФБокс.

Номер 1 за 2017 година е Даниел Любенов, които тази година стана европейски шампион за юноши и шампион на България в три различни категории.

На второ място в годишната класация е европейският шампион в категория до 46 кг Ергюнал Сабри, а трети се нареди носителят на сребърен медал от европейското първенство за юноши Стилян Христов (60 кг).

В топ 10 са още Красимир Джуров, Божидар Джуров, Даниел Стефанов, Мира Григорова, Кристиян Йорданов, Габриел Пайнаров и Илко Борисов.

“Когато федерацията има такъв клуб, с толкова много деца, аз се чувствам удовлетворен. Това е богатство. Искам да ви кажа, че може да разчитате на мен и се надявам да извървим този път до край заедно”, заяви Красимир Инински.