България домакин на Европейското първенство по бокс за момичета и девойки

Европейското първенство по бокс за момичета и девойки ще се проведе от 2 до 10 юли 2017 г. в град София, България

За пореден път Българската федерация по бокс е определена като надежден и отговорен организатор, домакин на големи боксови първенства. През последните години в България се проведоха над 10 големи боксови събития, организирани от БФБокс, АИБА и EUBC:

През септември 2013 г. Световно първенство за момичета и девойки в к.к. „Албена“, април 2014г. в гр. София Световно първенство за младежи и Олимпийска квалификация за Олимпийски игри за младежи и девойки в Нанджинг 2014 г. През август 2014 г. Европейско първенство по бокс за мъже на страните членки на Европейския съюз в гр. София, август 2015 г. Европейско първенство по бокс за мъже в гр. Самоков и през ноември 2016 г. Европейско първенство по бокс за жени в гр. София. Както и кръговете от професионалните боксови серии на АИБА (APB) в категория до 81кг. Където се раздадоха квоти за Рио 2016 г.

Г-н Красимир Инински, председател на Българската федерация по бокс, получи специални комплименти от президента на АИБА, д-р Чинг Куо Ву и президента на EUBC г-н Франко Фалчинели за отличната организация на боксовите събития в България.