Коледните турнири по бокс

В навечерието на Коледните празници, Столичният боксов съюз с помощта и съдействието на Българската федерация по бокс проведоха турнири по бокс за ученици и юноши в боксовата зала „Дианабад”. Младите боксьори показаха много добри технически умения, както и хъс и воля за победа.

На 9 и 10 декември се състезаваха учениците. 80 състезатели от БК „Кико”, БК „Локомотив”- Сф, БК „Сторм”, БК „Левски” , БК „Славия”, БК”Балкан” – Ботевград, БК „Тайсън” – Благоевград, БК ЦСКА, БК „Самоков”, БК”Перник”, БК ”Бокс за всички”, БК „Капитан Петко войвода” и БК „Боксова академия”. Отличиха се Наско Дамянов(Сам) и Николай Янков(Сторм) в кат. до 41,5 кг., Найден Рачев и Румен Руменов от „Балкан”, Илко Борисов(Лок) в кат. до 56 кг. , както и европейският шампион Уилям Чолов(БА).

Купата за най-борбен състезател спечели Даниел Стефанов (Лок), а Купата за най-техничен състезател – Сергей Владояну(Сторм).

Турнирът за юноши се проведе на 16 и 17 декември. Участието беше по-камерно – 44 състезатели, но в замяна на това участниците показаха голяма класа и подсказаха, че имат сериозни намерения и амбиции за международните състезания на европейския ринг през следващата година. Братята Красимир и Божидар Джурови(Лок) демонстрираха завидни умения на ринга. Ергюнал Сабри (Лок) показа защо е носител на европейската титла. За съжаление не успяхме да наблюдаваме другия европейски шампион – Даниел Любенов (Лок) поради липса на противници.

Купата за най-борбен състезател спечели Иван Иванов (Сторм), а Купата за най-техничен боксьор – Коста Симеонов (ЦСКА).