„Лъвовете“ спечелиха първия кръг от боксовата лига

Отборът на „Лъвовете“ спечели с 5-4 победи срещу „Хановете“ в първия кръг от Националната боксова лига Ефбет, който се проведе в плевенския театър в събота вечерта.

Успехът бе изкован в последните две срещи от гала вечерта, когато на ринга се качиха най-тежките състезатели от двата отбора. Александър Георгиев спечели с 3:0 съдийски гласа срещу Рангел Станоев в кат. +91 кг, а после и Радослав Панталеев не остави никакви шансове на Иван Мечков при 91-килограмовите, за да донесат крайния успех за водения от Жоел-Солер Арате тим на „Лъвовете“.

Даниел Асенов победи също с 3:0 Тинко Банабаков в кат. до 52 кг, а по-малкият му брат Боян отказа в третия рунд Дянко Андонов при 56-килограмовите.

В мача на професионалистите Йосиф Панов зарадва местните фенове с победа над руския боксьор Константин Александров в категория Super Middleweight (76,205 кг).

Победителите в отделните мачове от Лигата си тръгнаха с по 500 лв. премия от наградния фонд, а загубилите – с по 200 лв. Освен това те донесоха съответно по 70 и 40 т. за своите клубове.

Вторият кръг от Национална боксова лига Ефбет ще се проведе през октомври, когато ще се включи и третият тим в надпреварата.


Ето и всички резултати от двубоя Ханове срещу Лъвове:


56 кг: Дянко Андонов – Боян Асенов – победа за Асенов с прекратяване в третия рунд

64 кг: Христо Златев – Янко Илиев – 3:0

75 кг: Павлин Спасов – Георги Донков – 0:3

81 кг: Пламен Петков – Виктор Николов – 3:0

69 кг: Николай Коев – Петър Драганов – 3:0

60 кг: Кирил Русинов – Катин Асенов – 3:0

52 кг: Тинко Банабаков – Даниел Асенов – 0:3

+ 91 кг: Рангел Станоев – Александър Георгиев – 0:3

91 кг: Иван Мечков – Радослав Панталеев – 0:3


Краен резултат Ханове – Лъвове 4:5

Треньори: Жоел-Солер Арате (Лъвове), Валентин Поптолев (Ханове).