България с три финала на „Феликс Щам“

Три финала и два бронзови медала осигуриха днес националките ни след серията от полуфинали на 37-ото издание на международния турнир по бокс „Феликс Щам“. Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков нашите момичета направиха хубави срещи и продължиха с успешното си представяне в Полша.

В категория до 57 килограма Светлана Каменова се справи с местната надежда Юлия Шеремета. Бронзовата медалистка от Световното първенство отново показа класа и преодоля на моменти нечистата игра на съперничката си, за да се класира на финал. В петък тя ще спори за златото с класната французойка Амина Зидани.

При 50-килограмовите Златислава Чуканова достигна до финал, а Венелина Поптолева трябваше да се задоволи с бронз. В първата среща Злати не остави шанс на полякинята Наталия Кучевска. Тя доминира на ринга и си осигури битка за златото, където ще срещне другата местна представителка – Наталия Рок. Тя сломи съпротивата на Поптолева и така се разминахме с възможността да имаме български финал в категорията.

За златото ще боксира и Станимира Петрова. В категория до 54 килограма световната и европейска шампионка и 4-кратна носителка на Купа „Странджа“ се класира за финал, след като не даде шансове на хърватката Николина Чачич. Тя ще се изправи в петък срещу полякинята Виктория Рогалинска.

С бронзово отличие се поздрави Аслъхан Мехмедова. В много оспорвана среща при 60-килограмовите тя отстъпи на третата от Световното първенство миналата година – Алесия Месиано (Италия).