Двама българи на финал в Сърбия

Българските боксьори постигнаха нови две победи и се класираха за финалите на силния международен турнир за Купата на Нациите в Сърбия. Надпреварата е за юноши и девойки, като ще приключи в утрешния ден.

Любослав Методиев достигна до мача за титлата в категория до 50 килограма. Родният талант надделя по убедителен начин над кипъреца Николас Камбуракис. Националът ни стигна до успех с 5:0 съдийски гласа, като имаше видимо превъзходство срещу съперника си. Така утре той ще се изправи срещу казахстанеца Юнус Шакаров в двубой за златния медал.

Викторио Илиев (54 кг) също ще боксира за титлата в Сърбия. Талантът ни се справи с поляка Доминик Йедрей. Българинът постигна успех с 5:0, като срещата премина сравнително равностойно, но Илиев все пак наложи волята си. От златото утре го дели друг представител на Казахстан – Адайбек Ниязбай.

Поражение във вчерашния ден допусна Георги Караколев (48 кг). Той отстъпи на трети боксьор от републиката – Павел Токарев. В днешната програма няма българско участие.