Красимир Джуров: Искам да печеля навсякъде, където участвам

Красимир Джуров спечели златен медал миналата седмица на изключително силния турнир Мемориал „Лешек Дрогош“ в Киелце (Полша). Националът ни в категория до 60 килограма победи на финала коравия ирландец Дейви-Оливър Джойс и донесе едната от двете титли за България. Другото злато бе дело на Рами Киуан (75 кг), като нашите се представиха на изключителна висота по време на турнира.

„Много съм доволен от представянето си в Полша. Надиграх убедително съперниците си и показах добро ниво, което няма как да не ме радва. Като цяло турнирът премина успешно и съм щастлив, че участвах, защото през тази година нямаше много състезания на високо ниво, на които да се изявя. Бях позагубил ритъм заради по-голямата пауза през лятото, но сега отново съм във форма“, коментира Джуров.

Той има и високи амбиции за следващата година. „До края на тази година ми предстои участие на държавното първенство, където целта отново е титлата. А през следващата амбицията ми е да няма второ място. Искам да печеля навсякъде, където участвам. Това е моята цел и с много работа, ще я постигна. Има накъде да се развивам и върху какво още да работя, но съм устремен да направя това, което се иска и което зависи от мен“, сподели още Красимир Джуров.