Министърът на спорта награди боксьорите ни след фурора в Белград и Пореч

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков награди с почетни плaкети боксьорите от националните ни отбори след фурора, който направиха на европейските първенства за мъже, жени, младежи и девойки. Те спечелиха общо 16 медала на шампионатите в Белград и Пореч, като показаха изключително ниво.

„Поздравления за отличното представяне и постигнатите успехи както при мъжете и жените, така и при младежите и девойките. Тези постижения са плод на много труд в залата, постоянство и лишения. Благодаря на Вашите треньори и ръководството на федерацията, които са неотлъчно до Вас и Ви подкрепят. Пожелавам Ви нови завоювани олимпийски квоти в предстоящата квалификация и успешно представяне на Игрите в Париж. А на младите ни боксьори – не спирайте да мечтаете и да следвате примера на големите ни спортисти“, каза министър Глушков.

На Европейското първенство в Белград шампиони станаха Светлана Каменова (57 кг) и Рами Киуан (75 кг), сребърни отличия взеха Златислава Чуканова (50 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Радослав Росенов (60 кг), а бронз грабнаха Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Аслъхан Мехмедова (63 кг), Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг). На шампионата за младежи и девойки в Пореч Викторио Илиев (60 кг) спечели златото, Алейна Мехмед (81 кг) и Стоян Петров (86 кг) добавиха два сребърни медала, а Атанас Динков (54 кг) и Роселин Бачевски (92 кг) завоюваха бронз.

Министър Глушков връчи почетни плакети и на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев, Александър Александров, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Фикрет Ереджебов и Стойка Кръстева. На церемонията в ММС присъства и председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински.