Нови две победи за националите ни във Войводина

Боксьорите от националния ни отбор за младежи записаха нови две победи на международния турнир „Златната ръкавица“ във Войводина. Под ръководството на Борислав Бояджиев, родните таланти продължават успешното си представяне в 39-ото издание на надпреварата.

В категория до 57 килограма Даниел Кирилов се наложи с неединодушно съдийско решение над италианеца Кристиан Кеза. Така той се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу грузинеца Арам Хрикиян. Уилиам Чолов от своя страна победи унгареца Марко Симон в категория до 75 килограма и също си осигури минимум бронзово отличие. На полуфинал в събота той ще срещне Иракли Янелидзе (Грузия).

Единственото поражение във вчерашния ден дойде от Румен Руменов. В категория до 67 килограма той отстъпи с 0:5 на представителя на домакините Един Сулич.

Днес на ринга ще се качат Радослав Росенов и Красимир Джуров. В категория до 60 килограма Росенов ще се изправи срещу унгареца Рубер Ромай. Джуров пък ще боксира при 63.5-килограмовите с украинеца Андрий Костенко. Директно на полуфинал в събота при най-тежките +92 кг ще играе Кирил Борисов. Негов съперник там е украинецът Дмитро Баблюк.

„Златната ръкавица“ във Войводина е част от подготовката на националния ни тим за Европейското първенство в Будва през октомври.