Пресконференция след Олимпийската квалификация в Тайланд

Имаме удоволствието да ви поканим утре, 4 юни, от 10:30 часа, на пресконференция в пресклуб „България“. На нея ще присъстват треньорите от мъжкия ни национален отбор, Радослав Росенов, който спечели квота за Игрите в Париж на квалификацията в Банкок, Рами Киуан, избран за най-добър спортист на месец април, както и Хавиер Ибаниес, който спечели европейския пояс на ИБА в Мадрид. Сред гостите ще бъде и президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

България се нареди в Топ 20 от всички страни, спечелили право да участват в боксовия турнир на Олимпийските игри в Париж. След края на последната олимпийска квалификация, която приключи в неделя в Банкок, общо петима наши национали си спечелиха правото да участват във френската столица след месец и половина. На ринга там ще се качат Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (71 кг).

Това поставя страната ни на 16-та позиция от всички 63 държави, спечелили поне една квота за боксовия турнир в Париж. В следващите дни се очаква МОК да разпредели още 8 квоти на база континентално представяне и позиция в ранглистата. Спрямо сегашната ситуация, с най-много боксьори на Олимпийските игри ще е Австралия – 12, от 13 възможни. На второ място е Узбекистан с 11, а третата позиция поделят Казахстан, Ирландия и Бразилия с по 10 квоти.