Стойка Кръстева: Важна е победата!

Стойка Кръстева донесе първа победа на българския бокс на олимпийския турнир в Токио. След успеха си над виетнамката Ти Там Нгуйен опитната ни състезателка при 51-килограмовите заяви, че ще покаже по-високо ниво в мача срещу американката Вирджиния Фукс. Срещата е на 29 юли от 13/39 часа.

„Не беше най-хубавия мач, който съм играла. Преди всичко важна е победата. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и се зарадваха заедно с мен, както и на страхотния ми екип, без който нямаше да съм тук. Имаме няколко мача с Фукс. Труден съперник е, но и виетнамката не беше лесна. Ще си видим грешките, ще ги коментираме и коригираме и се надявам, че в предстоящия мач ще се представя още по-добре. Целта не е просто участие, а максимално предно класиране. Без да се ангажирам с очаквания. Чисто физически всичко при мен е наред, психически има малко нужда от корекция. Но екипът най-добре може да каже, защото отстрани се вижда най-добре. Пожелавам на останалите от отбора да са здрави, да дадат всичко от себе си и да излязат победители от мачовете си”, каза след края на двубоя пред БНТ Стойка Кръстева.

В понеделник, 26 юли на ринга ще се качат и останалите ни представители в боксовия турнир в Токио. Станимира Петрова ще боксира от 7:54 сутринта с Йени Кастанеда (Колумбия) в двубой от 1/8-финалите в категория до 57 килограма. Даниел Асенов (52 кг) пък ще дебютира на Игрите в Токио от 11:30 часа. Той ще се изправи срещу румънеца Козмин Гирлеану на 1/16-финалите.

Българското участие е предвидено да бъде излъчено по каналите на БНТ 1 и БНТ 3, като може да попадне и в програмата на Евроспорт. Успех на националите ни.