Хавиер Ибаниес ликува с европейския пояс на IBA!

Хавиер Ибаниес е новият носител на европейския пояса на IBA. Пред препълнената зала „Мадрид Арена“ националът ни сломи местната звезда Хосе Килес. Сред зрителите бе и президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински, който лично поздрави Ибаниес за голямата победа.

Хавиер бе окичен с европейския пояс на IBA след 8 много здрави рунда с Килес. Двубоят бе последен на галавечерта в Мадрид и се превърна в истинско зрелище за публиката. Под наставленията на Жоел Арате и Валентин Поптолев той доминираше в рамките на осемте рунда и за втори път в рамките на една година записа успех над Килес. Двамата се срещнаха и на финала на Европейските игри при 57-килограмовите, когато отново Ибаниес ликува с победата.

„Много съм щастлив от тази победа. Беше здрава битка, но показах, че съм по-добрият. За пръв път играя 8 рунда в официален мач, но нямах проблеми, защото съм в отлична форма. Това е още един успех, който показва, че съм в правилна посока по пътя към Игрите в Париж“, каза след победата си Ибаниес.